V rámci Vysoké školy hotelové a ekonomické v Praze se dne 20. října 2022 uskuteční mezinárodní odborná konference s názvem Kulinární dědictví v praxi.
Odborná konference Kulinární dědictví v praxi se zaměřuje především na aktuální stav poznání a prezentace kulinárního dědictví jednotlivých regionů českých zemí odrážejícího prvky národní a kulturní identity. Poukazuje na metody a výsledky identifikace tradičních regionálních pokrmů a nápojů, jejich uplatnění v současné praxi a možnosti uznání na bázi regionálních/národních produktů.
Konference Kulinární dědictví v praxi vytváří prostor nejen pro prezentaci a sdílení výsledků dosud vykonané odborné práce v této oblasti, je také jakýmsi diskusním fórem pro řešení dalších aktuálních problémů a formulaci konstruktivních otázek.
Nosným tématem a cílem konference je tedy především posílení prezentace a edukace kulinárního dědictví českých zemí v rámci gastronomické praxe, cestovního ruchu a odborného školství.
Více informací naleznete zde.
Registraci na konferenci proveďte nejpozději do 7. října 2022.
Vědecký výbor konference:
– prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr.
– doc. Ing. Jan Hán, Ph.D.
– PhDr. Radmila Dluhošová, Ph.D.
Organizační výbor konference:
– doc. Ing. Jan Hán, Ph.D.
– Ing. Jiří Zelený, Ph.D.
– Ing. Zbyněk Vinš